hero element

Oglas za imenovanje sudaca i predsjednika sudova (NN 65/2021)

Oglas
Objavljeno: 09.06.2021.
Završen

Urbroj: OU - 78/21- 6 od 9. VI. 2021. (3290)

Državno sudbeno vijeće, na temelju članka 53. i članka 81. Zakona o Državnom sudbenom vijeću (Narodne novine br. 116/10., 57/11., 130/11., 13/13., 28/13., 82/15., 67/18. i 126/19), objavljuje

OGLAS

za imenovanje:

– 3 suca Visokog prekršajnog suda Republike Hrvatske

– 2 suca Općinskog građanskog suda u Zagrebu

– 1 suca Općinskog suda u Velikoj Gorici

– 4 suca Trgovačkog suda u Zagrebu

i za mjesto predsjednika:

– Općinskog suda u Splitu

– Općinskog suda u Sesvetama.

Kandidat za suca Visokog prekršajnog suda Republike Hrvatske suda mora ispunjavati uvjete iz članka 51. stavak 4. Zakona o Državnom sudbenom vijeću dok kandidat za suca općinskog i trgovačkog suda mora ispunjavati uvjete iz članka 51. stavak 2. Zakona o Državnom sudbenom vijeću.

Kandidat za predsjednika suda može biti sudac iste vrste i istog stupnja suda u kojem se imenuje predsjednik suda ili sudac višeg suda. Kandidat za predsjednika suda ne može biti sudac koji je već dva puta obnašao dužnost predsjednika suda istog stupnja i iste vrste suda u koje se imenuje predsjednik suda.

Kandidat za suca Visokog prekršajnog suda Republike Hrvatske prijavi mora priložiti:

1. životopis

2. dokaz o državljanstvu Republike Hrvatske

3. potvrdu nadležnog tijela da je radio kao pravosudni dužnosnik najmanje 12 godina

4. uvjerenje da se ne vodi kazneni postupak, ne starije od 6 mjeseci.

Kandidat za suca općinskog i trgovačkog suda prijavi je dužan priložiti:

1. životopis

2. dokaz o državljanstvu Republike Hrvatske

3. dokaz o završenoj Državnoj školi za pravosudne dužnosnike odnono potvrdu nadležnog tijela da radi kao pravosudni dužnosnik (ako već obnaša pravosudnu dužnost)

4. uvjerenje da se ne vodi kazneni postupak, ne starije od 6 mjeseci.

Kandidat za predsjednika suda prijavi mora priložiti:

1. životopis

2. program rada

3. uvjerenje o obnašanju sudačke dužnosti

4. uvjerenje da se ne vodi kazneni postupak, ne starije od 6 mjeseci.

Pozivaju se kandidati koji ispunjavaju propisane uvjete da u roku od 15 dana od objave ovog oglasa u Narodnim novinama, podnesu prijavu Državnom sudbenom vijeću, Zagreb, Ulica grada Vukovara 49, s naznakom: »Za natječaj«, odnosno »Za imenovanje predsjednika suda«.

Isprave koje je kandidat dužan priložiti potrebno je dostaviti u izvorniku ili ovjerenom presliku. Ako kandidat podnosi prijavu na oglas za više sudova (općinski i trgovački), prijavu i isprave koje je dužan dostaviti dostavlja u onoliko primjeraka na koliko se sudova javlja, s tim da je za jedan sud potrebno prijavu i isprave dostaviti u originalu ili ovjerenom presliku, a za ostale sudove u kopiji.

Nepravovremene, nepotpune prijave, prijave kod kojih natječajna dokumentacija nije priložena u izvorniku ili ovjerenom presliku te prijave kandidata koji ne ispunjavaju propisane uvjete neće se razmatrati.

Kandidati koji su dužni pristupiti provjeri znanja pred Državnim sudbenim vijećem, a koja se sastoji od izrade jedne ili više pisanih radnji, bit će pozvani na pisano testiranje najmanje 8 dana prije pisane provjere znanja objavom na internetskoj stranici Državnog sudbenog vijeća, čime će se smatrati da su svi kandidati uredno obaviješteni.

Kandidati koji će ostvariti pravo pristupa razgovoru bit će pozvani najmanje 8 dana prije održavanja razgovora, objavom na internetskoj stranici Državnog sudbenog vijeća.

Državno sudbeno vijeće